امروزه پیشرفت تکنولوژی حتی آشپزی را هم دست خوش تغییراتی کرده است. سرخ کن یکی از وسایلی است که کار شما را در پخت و پز آسان تر میکند. اگر به دنبال خرید این دستگاه هستید، راهنمای خرید بهترین سرخ کن میتواند شما را در امر انتخاب یک سرخ کن مناسب یاری نماید. در ادامه نکات مهم در خرید بهترین مارک سرخ کن را مرور میکنیم.
فهرست مطالب
- سرخ کن چیست و چگونه کار میکند؟
- معرفی انواع سرخ کن
- ویژگیهای یک سرخ کن خوب چیست؟
- در هنگام خرید سرخ کن به چه نکاتی باید دقت کنیم؟
- معرفی بهترین مارک سرخ کن
- سخن پایانی و سوالات متداول
سرخ کن چیست و چگونه کار میکند؟
سرخ کن یک دستگاه کمکی در آشپزی است. این دستگاه ساختار پیچیده ای ندارد و متشکل از یک المنت گرم کننده، یک ظرف توری برای قرار دادن مواد غذایی و ظرفی پر از روغن است. با استفاده از این سیستم ساده میتوان غذای خود را به بهترین شکل ممکن سرخ و برشته کرد. سرخ کن را از استیل میسازند. چرا که استیل مقاومت بالایی در برابر دمای بالا دارد و میتوان به آن بدون اینکه آسیب ببیند، به آن حرارت داد.
همچنین سرخ کن سنسورهایی دارد که در صورت سرخ شدن بیش از حد غذا هشدار میدهد تا مانع از سوختن غذا شود. این هشدار در هر سرخ کنی متفاوت است و میتواند به صورت یک چراغ سبز یا قرمز یا یک آلارم صوتی مانند صدای زنگ باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع ماشین ظرفشویی بخوانید.
معرفی انواع سرخ کن
در راهنمای خرید بهترین سرخ کن لازم است با انواع مختلف این دستگاه در بازار آشنا شوید. سرخ کنها بسته به نوع مصرف و ظرفیت خود به چند دسته تقسیم میشوند. در ادامه شما را با بهترین سرخ کن بدون روغن و با روغن آشنا خواهیم کرد:
- سرخ کنهای معمولی و الکتریکی: سرخ کنهای ساده همانطور که پیشتر در راهنمای خرید بهترین سرخ کن گفتیم از یک مخزن و یک المنت ساخته شده اند و در درجه قابل تنظیمی غذا را سرخ میکند. سرخ کنهای ساده با توجه به قیمت مناسبی که دارند، بسیار مقرون به صرفه هستند و غذای شما را بسیار خوش طعم و ترد میکنند. اما توجه داشته باشید که این مدل دستگاهها روغن زیادی مصرف میکنند.
- سرخ کنهای بدون روغن یا کم مصرف: سرخ کنهای بدون روغن از فنهایی استفاده میکنند که هوا را با گرمای المنت ترکیب نماید تا بتوان غذا را بدون روغن یا با نصف قاشق روغن سرخ کرد. همچنین سرخ کنهای بدون روغن در مصرف برق بهینه هستند و شست و شوی آنها نیز راحت است.
- مینی سرخ کنها: مینی سرخ کنها مانند سرخ کنهای معمولی هستند. تنها ابعاد کوچک تری دارند که آنها را برای استفاده در خانه مناسب کرده است.
ویژگیهای یک سرخ کن خوب چیست؟
برای تکمیل شدن راهنمای خرید بهترین سرخ کن لازم است به چند قابلیت مهم در سرخ کن اشاره کنیم تا شما طبق نیاز خود بتوانید بهترین گزینه را برای خرید انتخاب نمایید. یک سرخ کن خوب باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- نمایشگر دما: نمایشگر دما در سرخ کن میتواند برای آن که بهتر غذای خود را آماده کنید بسیار یاری رسان باشد. بعضی از سرخ کنها نمایشگر لمسی دارند و برخی دیگر تنها دکمههایی اطراف یک نمایشگر ساده دارند. سرخ کنهایی که قیمت نسبتاً پایینی دارند از صفحه نمایشی استفاده نمیکنند. البته توجه داشته باشید که این موضوع ضعف سرخ کن نیست.
- سیستم قطع اتوماتیک پخت: احتمالاً یکی از انگیزههای شما برای خرید سرخ کن این است که مدام پای گاز نباشید و وظیفه سرخ کردن غذا را به دستگاه بسپارید. بنابراین حتماً به این نکته توجه کنید که سرخ کن دارای سیستم قطع خودکار پخت باشد تا در صورت لزوم به طور اتوماتیک خاموش شود. لازم به ذکر است که این ویژگی با علامت هشدار کاملاً متفاوت است.
- جدا شدن قطعات: بهداشت یکی از مهم ترین نکات حین آشپزی است. بنابراین توجه کنید که تکههای مختلف دستگاه به راحتی از بدنه جدا شوند و قابل شستشو باشند. قطعات جدا شونده سرخ کن میتوانند شامل سبد و سینی باشند که به طور مستقیم با غذای در حال پخت تماس دارند و باید بعد از هر بار استفاده به خوبی تمیز شوند.
- قابل تعویض بودن فیلتر: برخی از سرخ کنها فیلترهایی از جنس کربن دارند که از بخار کردن داخل غذا و پخش شدن بوی آن جلوگیری میکنند. بهتر است سرخ کنی بخرید که فیلتر آن قابل تعویض باشد.
قبل از خرید توجه کنید:
در راهنمای خرید بهترین سرخ کن لازم است به چند نکته حین خرید این دستگاه توجه کرد:
- محفظه و میزان گنجایش سرخ کن: اندازه سرخ کن خود را به توجه به تعداد اعضای خانواده انتخاب کنید. مثلاً برای دو نفر بهتر است دستگاه کوچک تری انتخاب کنید. همچنین به محفظه سرخ کن دقت کنید و دستگاهی را بخرید که محفظه استوانه ای داشته باشد، چرا که مواد غذایی بزرگ تری را میتوان در آن قرار داد. به این ترتیب برای خانوادههای پر جمعیت مناسب تر است. همچنین برای خانوادههای کم جمعیت بهتر است از سرخ کنهایی با محفظه چهارگوش استفاده شود.
- نوع سبد سرخ کن: سبد سرخ کن از دو نوع آسانسوری و دستی است. این مطلب راهنمای خرید بهترین سرخ کن است، بنابراین باید بگوییم که استفاده از سبدهای آسانسوری شاید در نگاه اول آسان باشد اما احتمال آسیب دیدن این نوع سبدها بیشتر است. همچنین سبدهای بزرگ اجازه سرخ کردن مرغ و ماهی را نیز برای شما فراهم میکند.
- نوع فیلتر: فیلتر سرخ کنها معمولاً به مرور زمان خراب میشوند. بنابراین بهتر است دستگاهی بخرید که فیلتر قابل تعویض داشته باشد
در هنگام خرید سرخ کن به چه نکاتی باید دقت کنیم؟
- دقیقا همانند سایر وسایل دیگر آشپزخانه باید اولین اولویت شما نحوه ی عملکرد و میزان کارایی آن برای شما باشد.
- گزینه های دیگری نیز مانند ایمنی دستگاه نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
- برای مثال مدل های جدید اغلب دارای تایمر و ترموستات بوده که به محض تمام شدن عملیات بطور خودکار دستگاه را خاموش میکنند و تایمر آن با یک صدای زنگ به شما اعلام میکند.
- تقریبا تمامی مدل ها ترموستات را درون خود دارند ولی باز هم قبل از خرید این موضوع را چک کنید.
- این سیستم به عنوان کنترل دما استفاده میشود که جهت صرفه جویی در مصرف برق هم نیز کاربرد فراوانی دارد.
بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: در خرید تلویزیون به چه مواردی دقت کنیم؟
- معمولا دمایی که ترموستات ها از آن پشتیبانی میکنند بین 130 تا 170 درجه ی سانتی گراد است.
- در داخل دفترچه ی دستگاه ها معمولا میزان دما برای هر نوع مواد غذایی را بصورت کامل توضیح داده است.
- یکی دیگر از نکاتی که حتما باید قبل از خرید مورد توجه قرار بگیرد، داشتن فیلتر روغن در سرخ کن است.
- وظیفه ی این فیلتر جدا کردن ذرات مواد غذایی میباشد. این ذرات بسیار ریز بوده و قابل مشاهده نیستند ولی فیلتر آن ها را جدا کرده و اجازه نمیدهد وارد غذای شما شود.
- این نکته هم رعایت کنید که استفاده از روغن با کیفیت و خالص عمر این فیلتر ها را بسیار بیشتر میکند و هم برای حفظ سلامتی بهتر است.
- حتما سرخ کنی را انتخاب کنید که فیلتر آن قابلیت جدا شدن و شستشو را داشته باشد.
- نکته ی بعدی که باید به آن توجه کنید، حجم سرخ کن است.
- حجم و اندازه های سرخ کن ها بسیار متفاوت بوده و از سایز های خیلی کوچک تا سایز های بزرگ در بازار موجود است.
- حتما خرید خود را بر اساس تعداد اعضای خانواده ی خود انجام دهید.
- معمولا نیمی از ظرف سرخ کن باید از روغن پر شود پس به حجم آن توجه کنید.
- البته در مدل های جدید نیازی به مصرف روغن بالاتر نیست و اصطلاحا به آن ها سرخ کن بدون روغن میگویند.
- فیلتر دیگری برای جلوگیری ار پخش بوی بد غذا است که به آن فیلتر کربنی میگویند.
- جنس فیلتر های آن حالتی کربنی دارد و به این نکته را توجه داشته باشید که به هیچ عنوان به آن آب نخورد زیرا خاصیت خود را از دست میدهد.
معرفی بهترین مارک سرخکن
اگر به دنبال راهنمای خرید بهترین سرخ کن هستید، لازم است بدانید که به طور کلی اکثر برندهای خارجی مثل دلونگی، فیلیپس، هاردستون، بوش و تفال توانسته اند با به کارگیری فناوری روز دنیا در تولید سرخ کن پیشگام باشند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنمای خرید تلویزیون شیائومی را بخوانید. برند پارس خزر هم در میان سرخ کن های ایرانی سعی کرده خود را به استانداردهای جهانی نزدیک کند. در ادامه بهترین مارک سرخ کن را معرفی میکنیم:
1- سرخ کن دلونگی FH 1394
این سری از سرخ کنهای دلونگی بدون روغن بوده و ویژگیهای زیر را دارد:
- توان مصرفی ۱۴۰۰ وات.
- گنجایش ۱.۷ لیتری.
- توانایی سرخ کردن مواد غذایی با استفاده از جریان سریع باد.
- دارای تایمر.
- دارای زنگ هشدار دهنده.
- دارای ۴ برنامه پخت.
- پنجره دید برای دیدن غذا در هنگام پخت.
2- سرخ کن تفال FZ 7500
برای راهنمای خرید بهترین سرخ کن باید به این مدل از سرخ کنهای تفال اشاره کرد. برخی از ویژگیهای این دستگاه از این قرار است:
- توان مصرفی ۱۲۰۰ واتی.
- گنجایش ۱.۲ لیتری.
- توانایی سرخ کردن با روغن بسیار کم.
- پنجره دید برای مشاهده روند پخت غذا.
- قابلیت تفکیک قطعات دستگاه.
- دارای چراغ هشدار دهنده.
3- سرخ کن پارس خزر Naget ZG 10A
این برند ایرانی با عملکردی قابل قبول در تولید سرخ کن توانسته جزء پر فروشهای بازار باشد و خود را به رقبای خارجی خود نزدیک کند. برخی از ویژگیهای سرخ کن پارس خزر به این ترتیب است:
- توان مصرفی تا ۱۱۰۰ وات.
- چراغ نشانگر زمان پخت.
- دیگ باز شونده قابل شست و شو.
- گنجایش ۱ لیتری.
- دارای چراغ هشدار دهنده.
- قیمت مناسب.
4- سرخ کن آرزوم مدل AR 276
آرزوم یک برند ترکیه ای است که باید در راهنمای خرید بهترین سرخ کن نامش آورده میشد. چرا که امروزه در میان برندهای لوازم خانگی جزو پر فروشهاست. برخی از ویژگیهای این دستگاه از این قرار است:
- درب شیشه ای برای نظارت بر پخت.
- حرارت از ۸۰ تا ۲۴۰ درجه سانتی گراد.
- خاموش شونده خودکار.
- قابلیت استفاده به عنوان بخار پز.
5- سرخ کن تفال مدل FX 1000
برند تفال جزء برندهایی است که میتوانید با خیالی آسوده از آن خرید کنید. برخی از مهم ترین ویژگیهای سرخ کن از این قرار است:
- کم صدا بودن.
- قیمت مناسب.
- مصرف بسیار بسیار پایین روغن.
- قابلیت سرخ کردن با جریان هوای سریع.
- توان موتور ۱۴۰۰ وات.
- جلوگیری از پخش بوی مواد سرخ شده در فضای خانه، با استفاده از فیلتر.
- دارای تایمر ۳۰ دقیقه ای.
- دارای تنظیمات درجه حرارت.
- ظرفیت ۳ لیتری.
6- سرخ کن فیلیپس سری ویوا کالکشن HD 9220
برند فیلیپس امتحان خودش را در تولید وسایل خانه و آشپزخانه پس داده و بدیهی است که جزء راهنمای خرید بهترین سرخ کن باشد. برخی از ویژگیهای این سرخ کن به این ترتیب است:
- دارای توان مصرفی ۱۴۲۵ وات.
- قابلیت تفکیک قطعات و شست و شوی راحت.
- سیم جمع کن خودکار.
- دارای تایمر ۳۰ دقیقه ای.
- دارای ظرفیت ۳ لیتری.
- دارای قابلیت تنظیم میزان حرارت.
- قابلیت طبخ با ۸۰% چربی کمتر نسبت به باقی سرخ کنها.
- دارای دستههای عایق حرارت.
- دارای چراغ هشدار دهنده.
سخن پایانی
شما در این مقاله با راهنما خرید سرخ آشنا شدید. همچنین از نکات مهم هنگام خرید آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
بهطور کلی ۳ نوع سرخ کن، شامل «سرخ کن بدون روغن» – «معمولی» – «مینی سرخ کن» وجود دارد.
تفال یکی از معتبرترین برندهای لوازم خانگی است، که لوازم پختوپز متنوعی را عرضه میکند. سرخ کن یکی از پرفروشترین محصولات این برند «فرانسوی» محسوب میشود.