مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس را پیش از هر اقدامی بدانید. راهاندازی کسب و کارهای دیجیتالی نیازمند آگاهی است. حتی اگر طراحی سایت را به یک متخصص سپردهاید، به عنوان کارفرما باید درباره مزایا و معایب وردپرس را اطلاعات داشته باشید. همانطور که بسیاری از طراحان، اپراتورها و طراحان سایت وردپرسی اعلام کردند، این پلتفرم کاربری آسان است. این در حالی است که برای طراحی سایتهای پیچیده، طراحی با برنامه نویسی را پیشنهاد میکنیم.
مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس چیست؟
نمیتوان ویژگیهای هر پلتفرم را به عنوان مزایا و معایب نام برد. پلتفرمهای بسیاری برای طراحی سایت وجود دارند. برخی از صاحبان کسب و کار با وجود پلتفرمهای موجود و تمام مزایایی که دارند، طراحی سایت با برنامهنویسی را ترجیح میدهند. در نگاه اول، انتخاب روش طراحی سایت به اولویتهای کارفرما مرتبط است. اگر به آیندههای خیلی کسب و کار خود میاندیشید، احتمالا طراحی سایت با کد نویسی را ترجیح میدهد.
در میان بسیاری از معایب وردپرس ، یکی از این معایب سرعت پایین است. در یکی از سایتهای معتبر برای رفع این مشکل خدماتی ارائه داده و درباره خدمات خود چنین میگوید:
بیش از 200 فاکتور رتبه بندی سایت توسط گوگل اعلام شده است که یکی از این فاکتورها، سرعت سایت بود. در بسیاری از مواقع ایراد از حجم بالای تصاویر و ویدئو است. معمولا برای رفع این مشکلات از ترفندهایی جهت بهینهسازی حجم تصاویر و ویدئوها و همچنین فایلهای CSS , JS استفاده میکنند.
به این نکته توجه داشته باشید که بعد از 2 ثانیه باید بیش از 70% صفحه سایت لود شده باشد. متخصصان اعلام کردند که در صورتی که لود سایت بیش از 3 ثانیه زمان ببرد، به ازای هر ثانیه 10% از کاربران صفحه را ترک میکنند.
با توجه به اینکه طراحی سایتهای پیچیده و بزرگ با وردپرس کار سختی خواهد بود، بسیاری از کمپانیها پس از اینکه به یک مجموعه بزرگ تبدیل شدند، از برنامه نویسان برای طراحی صفر تا صد سایت asp یا php کمک میگیرند. با تمام اینها، باید اعتراف کرد که وردپرس برای بهینه سازی سئو سایت یک پلتفرم فوق العاده است.
در یکی از مقالههای سایت wpzoom به قابلیت انعطافپذیری و گسترش سایتهای وردپرسی اشاره میکند. این قابلیت در این وبسایت به صورت زیر بیان میشود:
WordPress’s exceptional scalability allows your website to grow alongside your business. Whether you start with a simple blog or a small e-commerce site, WordPress can easily scale to accommodate increasing traffic, content, and functionality.
انعطافپذیری استثنایی وردپرس به وب سایت شما اجازه رشد در کنار کسب و کارتان را میدهد. چه با یک وبلاگ ساده یا یک سایت تجارت الکترونیکی کوچک شروع کنید، وردپرس به راحتی میتواند برای افزایش ترافیک، محتوا و عملکرد منعطف عمل کند.
معایب وردپرس چیست؟
یکی از معایب وردپرس افزایش امنیت و سفارشی سازی سایت توسط متخصص است. با وجود اینکه این پلتفرم به کاربری آسان معروف است اما برای اینکه شخصی سازی شود، یک متخصص باید باشید. به همین دلیل، قالبهایی که به فروش میروند توسط برنامهنویسان پشتیبانی میشوند. معمولا کارفرما با پرداخت هزینهای از پیش تعریف شده برای سفارشیسازی و شخصی سازی سایت اقدام میکنند.
در یکی از وبسایتهای معتبر به نام Sanity، پلتفرم وردپرس را به شکل زیر نقد میکند:
WordPress markets itself heavily on being open source. But does that mean it’s free (both in terms of cost and time you must invest)?
Not exactly. You can indeed access and alter WordPress source code to use it for (almost) anything you want. However, to follow upgrades, you’ll also need to keep your own “fork” compatible and ensure your customizations don’t break, adding maintenance.
وردپرس خود را به شدت بر اساس منبع باز بودن بازاریابی می کند. اما آیا این بدان معناست که رایگان است (هم از نظر هزینه و هم از نظر زمانی که باید سرمایه گذاری کنید)؟
نه دقیقا. شما در واقع می توانید به کد وردپرس دسترسی داشته باشید و آن را تغییر دهید تا از آن برای (تقریبا) هر چیزی که می خواهید استفاده کنید. با این حال، برای ارتقاء سایت، همیشه باید سازگاری کدها را با پلتفرم وردپرس در نظر داشته باشید. شما باید مطمئن باشید که سفارشیسازیهای، مشکلات فنی بوجود نمیآورد.
وردپرس به کمک افزونهها، خدمات و قابلیتهایی را اضافه میکند. تا اینجا که در کمترین زمان ممکن، امکان نصب افزونه و دریافت یک امکان را بدون پرداخت هزینه دارید، از جمله مزایا به شمار میآید. زمانی در استفاده از افزونهها با مشکل مواجه میشوید که به دلیل حجم بالای افزونهها میزان عملکرد سایت کاسته شده است.
از دیگر معایب وردپرس بهروز رسانی افزونهها به صورت پیوسته است. برای جلوگیری از مشکلات امنیتی باید افزونههای سایت را همواره بهروز نگهدارید. در واقع، سایتهای وردپرسی برای توسعه به افزونهها وابسته هستند. لیستی از دیگر معایب وردپرس تهیه کردیم که هر کدام را در زیر نام برده و توضیح دادیم:
- از نظر امنیتی آسیبپذریر است
- به صورت مکرر باید بهروز رسانی شود.
- به Plugin یا افزونهها وابسته است.
- برای سفارشی سازی محدودیت پیادهسازی دارد.
- کارایی محدودی را ارائه میدهد.
- قابلیت سفارشی سازی توسط متخصص انجام میشود.
- احتمال هک شدن سایت وردپرس وجود دارد.
- برای برخی افزونهها دسترسی محدود وجود دارد.
- سرعت لود صفحات سایت وردپرس پایین است.
وردپرس از نظر امنیتی آسیبپذیر و مستعد هک است
اطلاعاتی که در پایگاههای داده سایت افزوده میشود، مهم و گاهی حیاتی است. به همین دلیل یکی از مهمترین بخشها در طراحی سایت، امنیت خواهد بود.قابل توجه است که علت محبوبیت پلتفرم وردپرس، توجه به نیاز کاربران و رفع مشکلات احتمالی بود. طراحی و پیادهسازی افزونههای رایگان برای افزایش میزان امنیت وردپرس از جمله ویژگیهای مثبت آن محسوب میشود.
افزونههای وردپرس همواری به نگهداری و بهروز رسانی نیاز دارد
همانطور که گفته شد، طراحی سایت با وردپرس نیازمند نگهداری است. برای اینکه از بروز هر مشکل احتمالی جلوگیری کنید، باید تمام افزونههای وردپرس را آپدیت کنید. با هر بار بهروز رسانی قابلیتهایی به سایت شما اضافه میشود.
دسترسی برخی افزونهها محدود است
برخی از افزونه به ازای پرداخت هزینه نصب میشوند. کار با این دسته افزونهها محدودیت دارد، تا زمانی که هزینه خرید اکانت را پرداخت کنید. به همین دلیل برای استارت آپها و کسب و کارهای تازه وارد، امکان پرداخت هزینه (دلاری) وجود ندارد.
سرعت لود صفحات سایت وردپرس پایین است
وردپرس در ابتدا با این مشکل مواجه بود و برای جلب نظر کاربران، تمام تلاش خود را در رفع مشکل سرعت سایت ارائه کرد. خوشبختانه این تلاشها بینتیجه نماند و کاربران شاهد رونمایی از افزونههایی برای افزایش سرعت سایت وردپرس بودند.
مزایای طراحی سایت با پلتفرم وردپرس
بیشتر از این مقاله به بررسی مشکلات یا معایب سایت وردپرس اشاره شد. تا اینجای مقاله از میزان اهمیت افزونهها در طراحی سایت وردپرس آگاه شدید. برای اینکه مناسبترین افزونه را انتخاب کنید، باید با مجموعهای از بهترین افزونه افزایش سرعت آشنا شوید. با وجود اینکه سایتهای وردپرسی معایب دارند اما از مزایای فوقالعاده آن نباید غافل شد.
در زیر به طور کامل و جامع به بررسی مزایای طراحی سایت با وردپرس پرداختیم. هر کدام از مزیتها را نام برده و ادامه توضیح دادیم:
- یک روش کم هزینه برای طراحی سایت است.
- کاربر پسند و از نظر بصری کیفیت بالایی دارد.
- امکان طراحی سایت در قالب تمها و افزونههای مختلف را دارد.
- امکان سئو و بهینه سازی برای موتورهای جستجو را دارد.
- تنها با بهروز رسانی امکان افزایش امنیت سایت را دارید.
طراحی سایت مقرون به صرفه با منابع باز
با انتخاب پلتفرم وردپرس برای طراحی سایت، میزان هزینههای شما درصد زیادی کاهش مییابد. وردپرس یک پلتفرم رایگان و متن باز است. این قابلیت امکان سفارشی سازی هر قالبی را به متخصصان میدهد. شما کافی است برای خرید یک قالب ابتدایی اقدام کنید. پس از اینکه قالب را نصب کردید، به کمک یک متخصص و پرداخت هزینه بسیار ناچیز، سایت خود را سفارشی خواهید کرد.
کاربر پسند و کیفیت بالای بصری دارد
این پلتفرم یک ویژگی بارز دارد که آن کاربر پسند بودن است. هر اشخاصی که تجربه کمی در کار با کامپیوتر دارند، به عنوان اپراتور سایتهای وردپرسی عمل میکنند. این امر میزان سهولت کار با سایت را افزایش میدهد. در داشبورد بصری این پلتفرم به راحتی امکان افزایش محصولات، مقالهها، دسته بندیها، چند رسانهای و … را دارید.
افزونههای وردپرس را جدی بگیرید
افزونههای وردپرس یکی از بهترین قابلیت سایتهای وردپرسی است. این قابلیت امکان رفع هر مشکلی را ایجاد میکنند. کمپانی وردپرس تمام تلاش خود را میکند تا با طراحی و رونمایی از افزونههای کارآمد و رایگان، معایب موجود را برطرف کند. خوشبختانه در این مسیر موفق بودهاست.
با نصب افزونه سایت را سئو و بهینه سازی کنید
یکی از اطلاعاتی در طراحی سایت وردپرس نیاز دارید، شناخت کامل و جامع افزونهها است. هر افزونهی وردپرس به دلیلی طراحی شده است. بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو به کمک افزونه، یک ویژگی فوقالعاده است.
جمع بندی
در این مقاله مهمترین ویژگیها اعم از مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس را بیان کردیم. تلاش ما آگاهی رسانی به کسانی بود که درباره این پلتفرم محبوب و پر سر و صدا اطلاعاتی نداشتند. با وجود معایبی که مطرح شد، مزایای وردپرس کاربران برای طراحی سایت قانع میکند. ما هم به شما پیشنهاد میکنیم که اگر برای در ابتدا کار هستید، طراحی سایت با وردپرس را انتخاب کنید.